Ετικέτες

ΑΕΠ (1) ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ (1) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (1) ΑΚΕΛ (1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ (1) ΑΜΥΝΑ (1) ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ (2) ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ (2) ΑΝΕΡΓΙΑ (4) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (1) ΑΝΤΟΡ (1) ΑΠΕΡΓΙΑ (3) ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ (2) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (4) ΑΧΑΪΑ (1) ΒΙΒΛΙΟ (1) ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (1) ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (9) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (1) ΓΛΥΝΟΣ (1) ΓΣΕΒΕΕ (2) ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (4) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ (4) ΔΟΣΕΙΣ (1) ΕΒΡΑΙΟΙ (1) ΕΓΣΣΕ (2) ΕΕΤΗΔΕ (2) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (2) ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΗ (6) ΕΚΕΒΙ (1) ΕΛΕΥΣΙΝΑ (1) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (4) ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (1) ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (2) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (1) ΕΠΣ (2) ΕΡΓΑΣΙΑ (2) ΕΡΤ (7) ΕΣΠΑ (4) ΕΣΤΙΑΣΗ (1) ΕΤΕ (1) ΕΥΡΩΠΗ (2) ΘΕΑΤΡΑ (1) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2) ΘΡΑΚΗ (2) ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ (1) ΚΑΜΙΝΗΣ (2) ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ (1) ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (1) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (2) ΚΙΚΙΛΙΑΣ (1) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (2) ΚΟΜΙΣΙΟΝ (1) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (36) ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ (1) ΚΥΠΡΟΣ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (2) ΜΑΝΩΛΑΔΑ (1) ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ (1) ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ (1) ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (3) ΜΠΑΡΟΖΟ (1) ΝΑΚΟΣ (1) ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (1) ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (1) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (2) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (1) ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (1) ΝΕΟΛΑΙΑ (2) ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (3) ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ (2) ΝΤΟΛΤ (1) ΞΗΡΟΤΥΡΗ (1) ΟΑΕΔ (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (6) ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (7) ΟΛΜΕ (4) ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ (1) ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1) ΟΜΙΛΙΑ (4) ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ (1) ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (1) ΟΣΚ (1) ΠΑΙΔΕΙΑ (3) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ (3) ΠΑΝΟΥΣΗΣ (1) ΠΑΣΕΓΕΣ (1) ΠΑΣΟΚ (2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΝΠ (1) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ (1) ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ (1) ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (1) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (9) ΡΕΠΟΥΣΗ (5) ΣΑΛΑΜΙΝΑ (1) ΣΒΟΜΠΟΝΤΑ (1) ΣΕΒ (1) ΣΚΑΪ (1) ΣΟΙΜΠΛΕ (1) ΣΟΥΛΤΣ (1) ΣΤΕ (1) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (1) ΣΥΖΗΤΗΣΗ (1) ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ (5) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (3) ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ (1) ΣΥΡΙΖΑ (3) ΤΕΕΠ (3) ΤΖΑΒΑΡΑΣ (1) ΤΟΥΡΚΙΑ (1) ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ (1) ΤΡΟΪΚΑ (1) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΣΙΜΕΝΤΑ (1) ΤΣΙΠΡΑΣ (2) ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ (3) ΥΓΕΙΑ (1) ΦΑΠ (1) ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (1) ΦΠΑ (1) ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ (1) ΧΑΛΚΙΔΑ (1) ΧΑΝ (3) ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ (2) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (12) ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ (1) ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (1) ATHENS GAY PRIDE (1) EBU (1) EUROBANK (1) EVIMA (1) LAFARGE (1) MEGA (2)

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (1-5-2013)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Η πρόσφατη επίσκεψη μας στις Βρυξέλλες έγινε για να προωθήσουμε τις υποθέσεις της χώρας  και να αναβαθμίσουμε τη σύνδεση του κόμματος με τον ευρωπαϊκό χώρο και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Συναντηθήκαμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – τον κ. Μπαρόζο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους Επιτρόπους κ. Δαμανάκη, κ.κ Άντορ και Χαν,  τον κ. Σουλτς πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον κ. Σβόμποτα πρόεδρο της ομάδας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου «Προοδευτική συμμαχία δημοκρατών και σοσιαλιστών».
Στις συναντήσεις εκφράσαμε τις θέσεις του κόμματος για τα γενικά ζητήματα της πορείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και για συγκεκριμένα ζητήματα, αναλόγως με τις αρμοδιότητες των συμμετεχόντων.
Εκφράσαμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στη λογική λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διατυπώσαμε την ανάγκη να συνδεθεί η δημοσιονομική προσαρμογή με την αναπτυξιακή διαδικασία. Διατυπώσαμε την θέση μας για την προώθηση με γοργά βήματα της οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης. Επισημάναμε ότι η διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης πρέπει να γίνει με την ουσιαστική λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών και την ισότιμη σχέση μεταξύ των κρατών,  διαφορετικά ο εθνοκεντρισμός και οι κρατικοί ηγεμονισμοί θα οδηγήσουν τη διαδικασία ενοποίησης σε αδιέξοδο.
Τονίσαμε στους συνομιλητές μας ότι στην Ελλάδα το πρόγραμμα προσαρμογής χρειάζεται ουσιαστικές αλλαγές. Πρέπει, επειγόντως και ολοκληρωμένα, να συνδεθεί με την ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική προστασία. Πρέπει επειγόντως να υπάρξουν τροποποιήσεις στα μέτρα που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά και συμπληρώσεις με μέτρα που να απαντούν στην οξεία κοινωνική κρίση που ζει η χώρα μας.
Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτές τις κατευθύνσεις.
Τονίσαμε ότι  η στοχευμένη μείωση φόρων είναι απαραίτητη. Οι μειώσεις του  ΦΠΑ στην εστίαση και του  φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Θα συμβάλλουν στην ανακούφιση των νοικοκυριών, στη βελτίωση της καταναλωτικής δυνατότητας και στην ενίσχυση της παραγωγής και της αγοράς.

Ζητήσαμε την υποστήριξη της ανάπτυξης. Την αύξηση του μέγιστου επιτρεπτού ποσού κρατικής ενίσχυσης (κανονισμός De Minimis) που δύναται να λάβει μια νομική μορφή, που σήμερα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ ανά τριετία. Την αύξηση και καλύτερη διοχέτευση της χρηματοδοτικής υποστήριξης προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Και βεβαίως την ενεργότερη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις στη χώρας μας.
Αναδείξαμε τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής κρίσης στη χώρα μας. Παρουσιάσαμε τις προτάσεις που καταθέσαμε στην ελληνική κυβέρνηση και ζητήσαμε τη στήριξη των αρμοδίων Κοινοτικών αρχών για την υπέρβαση γραφειοκρατικών διαδικασιών  και τη χρηματοδότηση των ενεργειών που πρέπει να παρουσιάσει και θα παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση.
Ειδικά σταθήκαμε στα εξής
ü      Πρόγραμμα ένταξης των ανέργων που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εισόδημα.
ü      Μέτρα σχολικής σίτισης και σίτισης του φτωχού πληθυσμού.
ü       Μέτρα πρόσβασης του πληθυσμού σε υγειονομική περίθαλψη.
ü      Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
Για όλα αυτά ζητήσαμε την επιτάχυνση και τη διεύρυνση της μεταφοράς πόρων. Αυτό συγκεκριμένα αφορά:
ü      Ταχύτατη χρηματοδότηση δράσεων για τους νέους μέσα από την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων.
ü      Διατήρηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης στο ποσοστό του 95%.
ü      Υψηλότερη προκαταβολή στις αρχές του 2014 από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-2020.  
ü      Ενεργότερο ρόλο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Από τους συνομιλίες προέκυψαν οι εξής διαπιστώσεις και συμπεράσματα:
1)  Σε επίπεδο πολιτικών αντιμετώπισης της κρίσης
Σε όλες τις συναντήσεις μας αναδείχθηκε ότι υπάρχει προβληματισμός από ευρύ φάσμα για την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής λιτότητας. Αυτό προέκυψε όχι μόνο από τους σοσιαλδημοκράτες (Σούλτς, Σβόμποτα και οι Επίτροποι Δαμανάκη, Αντορ) αλλά και από τον ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος, αν και στέλεχος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, διατύπωσε την άποψη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ξανασκεφτεί συνολικά την πολιτική λιτότητας, αφού αυτή οδηγεί στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και μπλοκάρει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια.
Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι στις χώρες του Βορρά που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων κυριαρχούν εθνικές οπτικές και  εμμονή στην εφαρμογή της πολιτικής λιτότητας.
2) Ειδικά για το Ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής
Ο κ. Μπαρόζο επισήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος έλεγχος της κατανομής των πόρων, για να γίνει όπως υπογράμμισε και αποτελεσματικότερη η απόδοσή τους.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Γιοχάνες Χαν, επισήμανε την ανάγκη να τρέξουν γρήγορα τα έργα που είναι σε εξέλιξη και να μην χαθούν πόροι, να προχωρήσουν οι αλλαγές σε επίπεδο δημόσιας διοίκησης (μπέρδεμα αρμοδιοτήτων, γραφειοκρατία, διαφθορά, κτηματολόγια) ώστε να γίνει η Ελλάδα ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός.
Ο Επίτροπος σε θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Λάζλο Άντορ, τόνισε την ανάγκη για την αντιμετώπιση της ανεργίας να τρέξουν τα προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και να παρουσιαστούν άμεσα οι νέες προτάσεις από την Ελληνική κυβέρνηση και τις διαχειριστικές  αρχές.  
Οι σοσιαλιστές Σβόμποτα και Σουλτς υποστήριξαν την ανάγκη να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα και να υπάρξουν κοινωνικές πολιτικές στήριξης. Η Ελλάδα, είπε ο Σβόμποτα, «χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσουν όλα όσα έχουν συμφωνηθεί». Δεν μπορούν τα όσα γίνονται, πρόσθεσε, «να είναι κόντρα στην κοινωνία. Πρέπει να την έχουμε μαζί μας. Πρώτα αντιμετωπίζονται οι κοινωνικές ανάγκες και μετά όλα τα άλλα».
3) Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα σε ένα τέτοιο ευρωπαϊκό περιβάλλον
Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα σε ένα τέτοιο ευρωπαϊκό περιβάλλον; Τι πρέπει να κάνει το 2013 που θα είναι χρονιά πολιτικής ζύμωσης στην Ευρώπη  σε σχέση με  τη λήψη αποφάσεων μεγαλύτερης εμβέλειας και με διαφορετική πολιτική λογική;
Πιστεύουμε ότι θα ήταν καταστροφικό να τραβήξει μόνη της μπροστά σε μια τακτική ρήξης με τα κέντρα ευρωπαϊκής ισχύος. Να αποκηρύξει επιπόλαια το πρόγραμμα προσαρμογής και να συμπεριφερθεί ως πολιορκητικός κριός της αλλαγής των πολιτικών. Αυτό θα ήταν καταστροφικό, θα έχανε την αξιοπιστία της και θα ωθούνταν πάλι στη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας.
Αντίθετα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία ώστε να εξουδετερώσει όλους τους εσωτερικούς λόγους που παρωθούν στη διατήρηση της κρίσης. Να διατηρήσει το θετικό κλίμα που υπάρχει, να καλύψει τους δημοσιονομικούς στόχους το 2013 και να προετοιμάσει το έδαφος για μια νέα συμφωνία στις αρχές του 2014. Μια συμφωνία που θα μειώσει δραστικά το χρέος και τις επιβαρύνσεις του και θα επιφέρει μια σημαντική ενίσχυση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων.
Βεβαίως για όλο το 2013 αυτό που έχει να κάνει η χώρα δεν είναι μόνο να υλοποιεί το πρόγραμμα προσαρμογής. Μαζί με την υλοποίηση πρέπει να αγωνιστεί - με συμμαχίες στην Ευρώπη και με συνεχείς διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης - για να κάνει αυτό το πρόγραμμα προσαρμογής αποτελεσματικότερο οικονομικά και δικαιότερο κοινωνικά. Εξ άλλου τα λάθη που έχουν αναγνωριστεί από πολλές πλευρές συνιστούν μια ομολογία τουλάχιστον αστοχίας στην πολιτική που εφαρμόστηκε και υποδεικνύουν την ανάγκη να υπάρξουν και τροποποιήσεις και συμπληρώσεις.
Υποστηρίζουμε ότι εντός της προβλεπόμενης διαδικασίας παρακολούθησης της πορείας υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής μπορεί και πρέπει να επιδιωχθεί με σθεναρό τρόπου συμφωνία για διορθωτικές κινήσεις που να εισάγουν μια νέα αντίληψη οικονομικής πολιτικής. Οι διορθώσεις θα έχουν θετικά αποτελέσματα και αντικειμενικά θα ανοίξουν το δρόμο για περαιτέρω αλλαγές. Όχι για να ξηλωθεί το πρόγραμμα προσαρμογής αλλά για να γίνει αποτελεσματικότερο και δικαιότερο. Σε συνδυασμό βεβαίως με την ταχύτατη και αποφασιστική προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο κράτος και την οικονομία, ώστε να εξαλειφθούν οι στρεβλώσεις του παρελθόντος.
Αυτό θα βοηθήσει  τη χώρα, θα συμβάλλει στην κοινωνική και πολιτική σταθερότητα και θα διευκολύνει  την έξοδο από την κρίση. Εξάλλου η συνεχής διαπραγμάτευση στο περιβάλλον των ευρωπαϊκών και διεθνών «ωριμάνσεων» και «διαφοροποιήσεων» είναι απαραίτητη διαδικασία για την επιτυχία του προγράμματος.
4) Το θέμα των συσχετισμών για αλλαγή πολιτικών
Το θέμα της αλλαγής των συσχετισμών τίθεται ως βασική πολιτική αναγκαιότητα για να σταθεί δυνατή μια πλήρης αλλαγή κατεύθυνσης των ευρωπαϊκών πολιτικών. Αυτό τονίστηκε από τους Χάνες Σβόμποντα και Μ. Σουλτς με την επισήμανση ότι η αλλαγή συσχετισμών πρέπει να αποτυπωθεί και στις εθνικές κάλπες αλλά και στις ευρωεκλογές του επόμενου χρόνου.
Η αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι θεωρεί αναγκαία την προώθηση κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όλων των δυνάμεων του ευρύτερου πολιτικού φάσματος που υποστηρίζουν την αλλαγή των πολιτικών λιτότητας και την προώθηση της  οικονομικής και πολιτικής ενοποίησης. Η αλλαγή των συσχετισμών στο ευρωκοινοβούλιο υπέρ των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι αναγκαία, πολύ περισσότερο μαζί με τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την εκλογή το 2014 του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
4) Ειδικά για την  Δημοκρατική Αριστερά και τον πρόεδρο της και την ένταξη σε ευρωπαϊκό κόμμα και  κοινοβουλευτική ομάδα
Στις συναντήσεις αποτυπώθηκε καθαρά η εκτίμηση που υπάρχει για τη Δημοκρατική Αριστερά και τον πρόεδρο της, σε σχέση με το ρόλο που  διαδραματίζει στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Χαρακτηριστικές είναι οι εκφράσεις του κ.  Ζ. Μπαρόζο «το σημαντικό για εσάς είναι ότι δεν ακούω καλά λόγια μόνο από τους φίλους σας, αλλά και από τους πολιτικούς σας αντιπάλους»,  του κ. Σουλτς « για την αλλαγή των συσχετισμών θα θέλαμε μαζί μας ανθρώπους σαν εσάς, γιατί στο πρόσωπό σας έχουμε έναν συνομιλητή τόσο ως προς το ύφος, όσο και ως προς το περιεχόμενο που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αξιοπιστία», του κ. Σβόμποντα «Στην Ελλάδα χρειάζεται μια ισχυρή Δημοκρατική Αριστερά, γιατί δεν μπορεί να είναι η Νέα Δημοκρατία  πρωτοπορία των μεταρρυθμίσεων».
Ο πρόεδρος τόνισε  ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι δραστήριο μέρος των προσπαθειών για αλλαγή των πολιτικών στην Ευρώπη, θα κινηθεί με τη λογική των ευρύτερων δυνατών συνεργασιών και θα υποστηρίξει την ανάδειξη στα ευρωπαϊκά όργανα προσώπων που υποστηρίζουν την αλλαγή πολιτικών. Ειδικά ότι αφορά την πρόσκληση για την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, όπου συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ,  τόνισε  ότι η σχέση της ΔΗΜΑΡ με ευρωπαϊκά κόμματα και ομάδα του ευρωκοινοβουλίου θα εξετασθεί το επόμενο διάστημα από τα όργανα του κόμματος. Διευκρίνισε βεβαίως ότι αυτή η επιλογή  δεν έχει καμιά σχέση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συμπόρευση ή κοινή κάθοδο σε εκλογές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.