Ετικέτες

ΑΕΠ (1) ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ (1) ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ (1) ΑΚΕΛ (1) ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ (1) ΑΜΥΝΑ (1) ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (1) ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ (2) ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ (2) ΑΝΕΡΓΙΑ (4) ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (1) ΑΝΤΟΡ (1) ΑΠΕΡΓΙΑ (3) ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ (2) ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ (4) ΑΧΑΪΑ (1) ΒΙΒΛΙΟ (1) ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ (1) ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (9) ΓΕΡΜΑΝΙΑ (1) ΓΛΥΝΟΣ (1) ΓΣΕΒΕΕ (2) ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ (4) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ (4) ΔΟΣΕΙΣ (1) ΕΒΡΑΙΟΙ (1) ΕΓΣΣΕ (2) ΕΕΤΗΔΕ (2) ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (2) ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ (1) ΕΚΔΗΛΩΣΗ (6) ΕΚΕΒΙ (1) ΕΛΕΥΣΙΝΑ (1) ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (4) ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ (1) ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ (2) ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ (1) ΕΠΣ (2) ΕΡΓΑΣΙΑ (2) ΕΡΤ (7) ΕΣΠΑ (4) ΕΣΤΙΑΣΗ (1) ΕΤΕ (1) ΕΥΡΩΠΗ (2) ΘΕΑΤΡΑ (1) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (2) ΘΡΑΚΗ (2) ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ (1) ΚΑΜΙΝΗΣ (2) ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ (1) ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ (1) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (2) ΚΙΚΙΛΙΑΣ (1) ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ (2) ΚΟΜΙΣΙΟΝ (1) ΚΟΥΒΕΛΗΣ (36) ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ (1) ΚΥΠΡΟΣ (5) ΛΥΚΟΥΔΗΣ (2) ΜΑΝΩΛΑΔΑ (1) ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ (1) ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑ (1) ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (3) ΜΠΑΡΟΖΟ (1) ΝΑΚΟΣ (1) ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (1) ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (1) ΝΑΥΤΙΛΙΑ (2) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (1) ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (1) ΝΕΟΛΑΙΑ (2) ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (3) ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ (2) ΝΤΟΛΤ (1) ΞΗΡΟΤΥΡΗ (1) ΟΑΕΔ (1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (6) ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (7) ΟΛΜΕ (4) ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ (1) ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ (1) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (1) ΟΜΙΛΙΑ (4) ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ (1) ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (1) ΟΣΚ (1) ΠΑΙΔΕΙΑ (3) ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ (3) ΠΑΝΟΥΣΗΣ (1) ΠΑΣΕΓΕΣ (1) ΠΑΣΟΚ (2) ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (1) ΠΝΠ (1) ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ (11) ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ (1) ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ (1) ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ (1) ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ (9) ΡΕΠΟΥΣΗ (5) ΣΑΛΑΜΙΝΑ (1) ΣΒΟΜΠΟΝΤΑ (1) ΣΕΒ (1) ΣΚΑΪ (1) ΣΟΙΜΠΛΕ (1) ΣΟΥΛΤΣ (1) ΣΤΕ (1) ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ (1) ΣΥΖΗΤΗΣΗ (1) ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ (5) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (1) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ (3) ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ (1) ΣΥΡΙΖΑ (3) ΤΕΕΠ (3) ΤΖΑΒΑΡΑΣ (1) ΤΟΥΡΚΙΑ (1) ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (1) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ (1) ΤΡΟΪΚΑ (1) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (1) ΤΣΙΜΕΝΤΑ (1) ΤΣΙΠΡΑΣ (2) ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ (3) ΥΓΕΙΑ (1) ΦΑΠ (1) ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ (1) ΦΠΑ (1) ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ (1) ΧΑΛΚΙΔΑ (1) ΧΑΝ (3) ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ (2) ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (12) ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ (1) ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (1) ATHENS GAY PRIDE (1) EBU (1) EUROBANK (1) EVIMA (1) LAFARGE (1) MEGA (2)

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Σημεία ομιλίας του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, από την αποψινή συγκέντρωση στα Γιάννενα



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα σε συγκέντρωση του κόμματος στα Γιάννενα. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ο Φ. Κουβέλης, θα πει τα εξής:

·                Η χώρα μπορεί πάλι να ελπίζει,  αφήνει πίσω της μετά από πολλές προσπάθειες και θυσίες τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και επιχειρεί την οικονομική σταθεροποίηση και την ανάκαμψη. Σε αυτή την προσπάθεια η Δημοκρατική Αριστερά συνέβαλλε καθοριστικά με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση
·        Ένας νέος κύκλος ανοίγει. Η Δημοκρατική Αριστερά παρεμβαίνει στις ανάγκες του παρόντος. Αναγνωρίζει το δεσμευτικό πλαίσιο της χώρας και ταυτόχρονα επιχειρεί  να το αλλάξει. Αντιστρατεύεται την πολιτική της γενικευμένης λιτότητας και δείχνει τον δρόμο εξόδου από την κρίση με την ανάπτυξη και τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Παλεύει για τη σταδιακή απαγκίστρωση  από τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Υποστηρίζει την προώθηση μεγάλων αλλαγών στο κράτος και την οικονομία που θα άρουν τις στρεβλώσεις του πελατειακού και δημοσιοκεντρικού συστήματος και εγκαθιδρύσουν ένα νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης. Αγωνίζεται για την επαναθεμελίωση των  κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, τη  χρηματοδότηση κοινωνικών πολιτικών, τη διάχυση των ωφελειών από την ανάπτυξη στο σύνολο του πληθυσμού και το άνοιγμα οριζόντων για τους νέους.
·        Οι κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν σε ένα πλαίσιο αναγκαίων για την έξοδο από την κρίση πολιτικών, χωρίς να ταυτίζονται πολιτικά. Μέχρι σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά έχει πετύχει στο κυβερνητικό έργο αρκετά. Στόχος των παρεμβάσεων μας δεν είναι η επικοινωνιακή διαχείριση θεμάτων, αλλά η επίτευξη αποτελεσμάτων στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.
·        Η έξοδος της χώρας από την κρίση απαιτεί όλο το πολιτικό σύστημα  να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που  επενδύουν στην όξυνση της κοινωνικής κρίσης και  στην αποτυχία του προγράμματος προσαρμογής, δεν έχουν υπεύθυνη στάση.
·        Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση συναρτάται και με τη  γενικότερη ευρωπαϊκή πολιτική. Μόνη λύση είναι η σύνδεση της  δημοσιονομικής εξυγίανσης με την αναπτυξιακή διαδικασία και η ανάληψη μεγάλων πρωτοβουλιών για την  κοινή αντιμετώπιση του χρέους. Στις νέες συναντήσεις με τους δανειστές τον Ιούνιο,  πρέπει να τεθεί σθεναρά  η ανάγκη για τροποποιήσεις μέτρων  που επέφεραν αντίθετα από τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα. Ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσουν μέτρα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της οξείας κοινωνικής κρίσης.
·                Η χώρα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία,  ώστε να εξουδετερώσει όλους τους εσωτερικούς λόγους που παρωθούν στη διατήρηση της κρίσης. Υπάρχει χώρος για μεγάλες μεταρρυθμίσεις  εξορθολογισμού, ανασυγκρότησης  και δημοκρατικής εμβάθυνσης. Φιλοδοξία μας είναι η Δημοκρατική Αριστερά να καταστεί προωθητική δύναμη των μεταρρυθμίσεων.
·        Το πολιτικό σύστημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπίσει τις  αντιδημοκρατικές και ακροδεξιές  πρακτικές και τα φαινόμενα ρατσισμού και βίας απέναντι στους μετανάστες. Ταχθήκαμε υπέρ της άμεσης υπερψήφισής του αντιρατσιστικού. Αυτονόητη είναι η συμπαράταξή μας με  τα υπόλοιπα κόμματα του δημοκρατικού τόξου προς αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.
·        Η Δημοκρατική Αριστερά θα πρωταγωνιστήσει στην ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Αυτή μας η προσπάθεια  δεν αφορά συμπράξεις μας με άλλα κόμματα. Αφορά τη δημιουργία μιας ευρείας συμμαχίας δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και του τμήματος της  σοσιαλδημοκρατίας που απορρίπτει πολιτικές και καθεστηκυίες πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση. Απευθύνουμε κάλεσμα στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, πολιτικές κινήσεις και συλλογικότητες  για  κοινή πολιτική δράση. Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και όχι απαραίτητα ένταξης στη Δημοκρατική Αριστερά, καθώς ο στόχος που θέλουμε να υπηρετήσουμε είναι μεγάλος. 

22 / 05 / 13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.